Снимка: НБЛБаскетболният Черно море Тича получи наказание от 2000 лева заради

...
Снимка: НБЛБаскетболният Черно море Тича получи наказание от 2000 лева заради
Коментари Харесай

Глобиха баскетболния Черно море Тича с 2000 лева

Снимка: НБЛ

Баскетболният Черно море Тича  получи наказване от 2000 лв. поради това, че някогашният към този момент баскетболист  Деян Иванов  е блъснал съдията  Мартин Хорозов . Инцидентът е станал по време на семейството на " моряците " на  Черноморец  преди седмица, излиза наяве след следващото съвещание на Дисциплинарно-административният съвет към Националната баскетболна лига, написа bgbasket.com.

Ето и решенията на ДАС за мача във Варна:

На съвещание, извършено на 02.12.2019 година, Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) прегледа отчета и рапорта за произшествия на господин Владимир Атанасов - дежурен представител на БФБ, както и отчета на Мартин Хорозов – старши арбитър от среща № 39 сред тимовете на  БК Черно море Тича и БК Черноморец Бургас,  проведена на 25.11.2019г. в зала „ ДКС - Варна “ в гр. Варна. Въз основа на отчетите и рапорта за произшествия, на съображение член 15, алинея 1 по отношение на член 25, алинея 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, вземайки поради подаденото от БК Черно море Тича несъгласие по см. на член 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

 

1.           Налага на БК Черно море Тича, имуществена глоба в размер на 2000 (две хиляди) лв. на съображение чл.37, т.3 от ДАП на НБЛ, за дисциплинарно нарушаване изразяващо се в нанесен удар на старши арбитър Мартин Хорозов от фен, след края на среща № 39 сред БК Черно Море Тича и БК Черноморец Бургас, извършена на 25.11.2019 година в гр. Варна.

 

На съображение член 27 от ДАП, решението предстои на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен период от уведмяването за същото.

 

Мотиви : Съгласно отчета и рапорта за произшествия на дежурния представител на БФБ, след края на срещата, при излизане от игралното поле до вратата, водеща до съдийската стая, фен от публиката е нападнал и блъснал по таза старши съдията  Мартин Хорозов . Съгласно отчета на последния, ударът, нанесен от нападателя, е бил „ нападателен “ и „ мощно мъчителен “, съпроводен от словесна офанзива, показваща персонално отношение и откровена персонална недобронамереност.

 

Рапортът за произшествия на дежурния представител на БФБ, както и отчетът на Мартин Хорозов – старши арбитър от среща № 39 сред тимовете на БК Черно море Тича и БК Черноморец Бургас, индивидуализират причинителя на нарушаването – г-н  Деян   Иванов  - някогашен играч от НБЛ, самостоятелен с БК Черно море Тича и директно безразличен от отсъжданията по време на мача.

 

От отчета на дежурния представител на БФБ излиза наяве, че организацията на извършената среща № 39 сред БК Черно Море Тича и БК Черноморец Бургас е била на доста високо равнище, включително обезпечената развлекателна стратегия по време на спиранията, числеността на защитата на събитието, работата на секретарския уред и така нататък Въпреки гореописаната организация на срещата, в Рапорта за произшествия на дежурния представител на БФБ е маркирано, че по време на случая не е участвало лице от охранителната компания, което да успее да възпре случая и да овладее зрителя-агресор.

 

В отчета на  Мартин Хорозов  – старши арбитър от гореописаната намира се сочи за своевременната реакция на управата на БК Черно море Тича в лицето на г-н  Саша   Топчов , който се е разграничил от дейностите на фена г-н  Деян   Иванов . Същата реакция е подадена след това и във формата на публично несъгласие до ДАС, в което нападението над старши съдията е остро наказано, а клубът изрично се е разграничил от непозволеното действие на фена.

 

Предвид всичко гореизложено, отчитайки наредбата на член 37 от ДАП, която за сходни нарушавания планува кумулативното налагане на ограниченията и глобите, посочени в т.3, отчитайки многочислените смекчаващи виновността на БК Черно море Тича условия и поради предоставената в член 47, алинея 1 от ДАП оперативна автономия на органа, Дисциплинарно-административния съвет на Националната баскетболна лига не постанова наказване насилствена мярка на БК Черно море Тича, а плануванаъа имуществена глоба постанова в по-малък от оптимално планувания размер.

 

С актуалното решение обаче, ДАС припомня на БК Черно море Тича, че наредбата на член 36 от ДАП планува отговорността за естественото осъществяване на всяка среща при съблюдаване на условията и открития ред преди, по време на и след провеждането й да се носи от баскетболния клуб – хазаин. Предвид това, при последващо позволено сходно нарушаване на ДАП, плануваните в последния наказания ще бъдат наложени в цялостен размер, без значение от смекчаващите условия.

 

Въз основа на отчета на господин Владимир Атанасов, на съображение член 15, алинея 1 по отношение на член 25, алинея 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, поради неналичието на подадено от заинтригуваните лица несъгласие по см. на член 18 от ДАП, Дисциплинарно-ДАС реши още:

 

1.           Налага на Блейк Рейнолдс, играч с № 32 от тима на БК Черноморец Бургас, санкция в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в среща № 39 сред БК Черно Море Тича и БК Черноморец Бургас, извършена на 25.11.2019 година в гр. Варна.

На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване.

Мотиви : Съгласно отчета на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 32 от тима на БК Черноморец Бургас – Блейк Рейнолдс – е отсъдено техническо нарушаване за оборване на съдийско присъждане и отправена нецензурирана имитация към съдията. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказването му.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР